Откриване на новата учебна година в ПМГ "Васил Друмев"

С много положителни емоции и настроение бе открита учебната 2017/2018 година в Природо-математическа гимназия "Васил Друмев".
 
 Гости на тържеството бяха: доц. д-р Милен Михов - заместник-предсисател на Комисията по образование в 44 Народно събрание, инженер Даниел Панов - кмет на Община Велико Търново, Пенка Игнатова - директор на Дирекция "Образование, младежки дейности и спорт", Лидия Прокопова - ст. експерт в РУО, общинският съветник Ирена Стасинопулу, бивши възпитаници, учители и общественици.
 Пръв с поздрав към учениците и учителите се обърна директорът на гимназията Ангел Гушев. В своето приветствие той каза: „Този ден е празник на просвещението и човешкия стремеж към духовност. По традиция той е най-вълнуващ за новопостъпилите ученици. Скъпи осмокласници, за да постъпите в най-доброто училище на Велико Търново, сте положили много труд. Дано през ваканцията не сте се отпуснали, защото сте в началото на дълъг път, който заедно трябва да извървим". Директорът се обърна и специално към бъдещите зрелостници, казвайки им, че до финала остава най-трудната крачка „Аз съм уверен, че вие ще успеете, защото годините прекарани в гимназията са ви научили на най-важното- дисциплина, труд, постоянство и воля за успех”.
 
 
 
     След него думата взе народният представител Милен Михов, който каза: „Спомням си как преди 30 години за пръв път започнах да преподавам в ПМГ „Васил Друмев”. Двете ми деца са завършили тази гимназия, мисля си, че и третото ще завърши тази гимназия. ПМГ е запазената марка на високото, качествено, българско образование. Искам да се обърна към дванадесетокласниците и да им кажа две много важни думи. Вашите родители, цяла България чака на вас. Изберете България, защото тук можете да получите много добро образование, каквото получавате в ПМГ”.
      
 Думите му подкрепи и кметът Даниел Панов, който също призова младите хора да останат в България и Велико Търново, за да помагат на Родината. Той благодари на учителите за тяхната всеотдайност. „Дълбок поклон, за всичко, което правите за нашите ученици. За това, че ги изграждате като личности, за търпението и за знанията и уменията, които им вдъхвате. На всички ученици искам да благодаря за успехите, сигурен съм, че и тази година вашите успехи ще прославят Велико Търново в България и по света. Уважавайте и обичайте българското, защото вашите родители са ви учили на традициите и обичаите, които са нашето вдъхновение от българщината”.
 
    
 Тържеството продължи с  невероятно изпълнение на Борис, Владимир и Светослав, които предложиха качествен рок на своите съученици. Настроението се покачи под звуците на техните китари, а за финал дванадесетокласничката Лия Лоида поздрави всички с песента „Вървят ли двама” на Мария Нейкова.

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Николай Бабанов, Александър Джуров и Милен Василев.